Ai ai ai die weegschaal …

Je stinkende best!

Ken je dat?

Je wil afvallen en ja hoor; die eerste paar weken ga je als een tierelier en vliegen de overtollige kilo’s eraf. Ben jij even goed bezig!

Maar dan komt daar dat moment waarop er niks meer gebeurt!
Terwijl jij je stinkende best doet, je sport dat het een lieve lust is, die pot met drop achter slot en grendel staat en je al het lekkers dat je wordt aangeboden dapper afslaat.

Hou kan dat nou?

  1. Als je minder eet, dan je verbruikt, val je af.
   Misschien ben jij je eerste kilo’s al kwijt: chapeau! Zaak is nu om door te gaan. Houd je nog steeds bij wat je eet? Ongemerkt vallen we snel terug in oude (eet)gewoontes en zeker als je al wat succes hebt geboekt, vinden we al snel dat we een beloning hebben verdiend. Blijf gefocust op je doel, houd bij wat je eet en wees vooral eerlijk tegen jezelf!Wist je dat mensen die een eetdagboek bijhouden, dubbel zo veel afvallen als diegenen die dat niet doen?

 

  1. Feit: gewicht dat je in het begin kwijtraakt, is voornamelijk vocht. Ga je met je gewicht aan de slag, dan snoep en snack je minder. Dat betekent dat je minder zout binnen krijgt. Zout houdt vocht vast en zie je dat terug op je weegschaal. Datzelfde zie je gebeuren op het moment dat je koolhydraatarm gaat eten. Ook dan verlies je voornamelijk vocht.

 

  1. Geduld! Crashdiëten zijn moordend voor ons lijf en leveren je op den duur alleen maar extra kilo’s op. Wil je niet toch? Op het moment dat je geleidelijk afvalt (een halve kilo per week), pak je je vetreserves aan. Val je sneller af, door te weinig te eten, dan verlies je spiermassa, met als gevolg dat je moe en lusteloos wordt.

 

  1. Poep je goed? Ook zo’n vraag die ik geregeld stel. Want ook darminhoud telt mee op de weegschaal. Blijf lekker veel groente, fruit en volkoren producten eten en drink minimaal die anderhalve liter vocht per dag. Dit houdt je darmen in beweging en zorgt voor een goede stoelgang.

 

  1. Onderschat je hormonen niet. Rond je menstruatie houdt je lichaam meer vocht vast en dat zie je terug op de teller. Dames in de overgang zullen ook merken dat afvallen lastiger wordt, maar “lastiger” betekent niet “onmogelijk”!

 

  1. Stress! Heb je langdurig stress? Grote kans dat je lichaam teveel van het stresshormoon cortisol aanmaakt. Dit stresshormoon is de reden dat je meer honger en trek in zoetigheid hebt, plus zorgt het ervoor dat overtollige calorieën worden opgeslagen als buikvet. Stress kan dus echt een boosdoener zijn als het om afvallen gaat.

 

  1. Meten is weten! Meet je tailleomvang. Op het moment dat die weegschaal niet meer lijkt mee te werken, terwijl jij nog steeds in die goeie flow zit qua voeding en beweging, heb je grote kans dat je wél centimeters kwijtraakt. Met andere woorden: je krijgt meer vorm en wellicht merk je dat ook aan je kleding die veel lekkerder zit.
   Tip: maak een (bloot)foto van jezelf in het begin en na een paar maanden nog eens en zoek de verschillen!

 

  1. Zet de klok. Ga je op de weegschaal, doe dat dan het liefst in de ochtend op hetzelfde tijdstip. Wist je dat het verschil tussen een ochtend- en avondmeting soms wel één à twee kilo kan zijn?

 

Je bent meer dan het getal op de weegschaal

Ik kan je nog heel veel meer vertellen afvallen, leefstijl en alles wat er bij komt kijken. Wat ik je vooral wil meegeven:

Laat je eigenwaarde en humeur niet afhangen van het getal op de weegschaal; je bent zoveel meer dan dat!

Liefs,
Monique, Sprankel-Coach

Als u doorgaat met het gebruik van mijn website, of als u op 'ACCEPTEREN' klikt, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Als u hierover meer informatie wil, klik dan op: Mijn Cookiebeleid

De cookies op deze website zijn uitsluitend bedoeld 1) om U het gebruik van de website zo gemakkelijk mogelijk te maken en 2) om ons inzicht te geven in het gebruik van de website; daarvoor verzamelen wij statistische gegevens. Er worden op geen enkele manier privé gegevens verzameld of gebruikt. Als u via e-mail of antwoordformulier privé gegevens naar ons verstuurt, zijn deze gegevens niet door derden te lezen. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder uw cookie-instellingen in uw browser te wijzigen of u klikt op "ACCEPTEREN" dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten